E-Educació canina

No sé si és degut a la crisi però últimament no deixo de rebre consultes telemàtiques d’educació canina. L’última va aconseguir fer-me enfadar (i això que tinc moltíssima paciència!). Vaig rebre una trucada d’un senyor explicant que tenia un gos agressiu i volia saber què podia fer. Òbviament li vaig dir que no es preocupés, que ja miraríem de trobar-hi una solució però l’home va insistir en que NO volia cap classe sinó una ajuda exclusivament telefònica. El gos havia mossegat a la seva sogra i patia pel seu bebè de set mesos però ell insistia en que no necessitava cap ensinistrador perquè ell mateix, sense cap ajuda, ja s’en sortia. (Algú m’ho explica?).

No em malinterpreteu, m’encanta ajudar a la gent. És freqüent, per exemple, que quan passejo la meva gossa Cendra pel parc alguns propietaris em preguntin com és que està tan ben educada i, quan els dic que sóc educadora canina, solen fer-me alguna petita consulta que, si no requereix més atenció, responc al moment. Però una altra cosa molt diferent és l’allau d’e-mails que rebo setmanalment “demanant un parell de consells”  que, en ocasions, es converteixen, fent un copiar-pegar, en tres pàgines de word a lletra 10 i sense espais. Un cop els he respost, la majoria truquen i comencem les classes però un limitat número es queden sense resposta. M’imagino els seus autors rebuscant desesperadament per internet, escrivint en fòrums o trucant a d’altres educadors canins. Tan poc els importa el seu gos? No seria millor passar una hora amb un educador caní que vint buscant a la xarxa i rebent milions de consells desafortunats que encara poden empitjorar més el problema?

Sento ser categòrica però, per donar un consell, per inofensiu que pugui semblar, és imprescindible  valorar PRESENCIALMENT el gos. En educació canina, i més concretament en teràpies de modificació de conductes inadequades, és importantíssim analitzar detingudament totes les variables, fins i tot aquelles tan aparentment superficials que el propietari no ha ni considerat. Un canvi d’horari, un trasllat, l’incorporació d’un nou membre a la família o una simple otitis pot influir, de manera decisiva, en la conducta d’un gos. Per això és important comptar amb professionals especialitzats que les analitzem amb profunditat. M’agrada comparar la meva professió amb la medicina: si em fa mal a un costat i sospito que puc tenir una apendicitis és probable que busqui la sintomatologia a Internet però sé que només un metge podrà tocar on em fa mal, establir un diagnòstic i, un cop prescrit el tractament, sabré quin és el meu pronòstic: lleu, greu o irreversible.

Conclusió: si us plau, si teniu cap mena de problema amb el vostre gos no dubteu en contactar amb un educador caní. Ens encanta ajudar-vos, per a nosaltres no hi ha res més satisfactori que veure uns propietaris i un gos feliços però, per aconseguir-ho, cal que ens veiem! 

Entrada prèvia
Entrada següent
Deixa un comentari

1 comentari

 1. La part positiva és que si tens més consultes online vol dir tres coses:

  1. Que al google estàs ben posicionada
  2. Que cada cop et coneix més gent, directa o indirectament
  3. (i més important…) Que la gent es preocupa més pel seu gos i sap que hi ha “algú” que en sap més.

  Ara que, aquest darrer punt amb l’exemple que has posat es contradiu… però crec que no és per una qüestió de psicologia canina sinó de psicologia humana…

  Segueix…

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: