Tècnica en teràpia assistida amb gossos

Per fi he tingut temps d’anar a recollir el títol de “tècnica en teràpia assistida amb gossos” del curs que vaig realitzar l’any passat.

A l’estat espanyol fa relativament poc que ha arribat el “boom” de les teràpies assitides amb animals, especialment amb gossos. Una teràpia, però, no és fer que un gos i un usuari interactuïn, és una activitat seriosa, perfectament estudiada i plantejada per professionals de la salut o l’educació que, utilizant els gossos com a “eina”, acompleix uns objectius determinats prèviament per tal d’aconseguir el màxim de beneficis a nivell psicològic o físic per l’usuari.

En la teràpia assistida amb gossos és fonamental comptar amb un tècnic que s’encarregarà de la preparació, el benestar i l’ensinistrament del gos dins i fora de la sessió. Però el paper del tècnic no acaba aquí ja que ha de ser capaç d’empatitzar amb l’usuari, comprendre les seves necessitats, relacionar-s’hi d’una manera efectiva i ajudar-lo, mitjançant el gos, a acomplir els objectius marcats. A canvi té el privilegi de poder veure com una persona amb depressió clínica profunda somriu, una àvia amb alzheimer recorda el nom del seu primer gos o un nen amb autisme es focalitza en acariciar un gos. Per mi és una experiència única que a nivell personal em va enriquir fins a uns nivells que mai hagués imaginat. Com a mostra, el reportatge que van fer al telenotícies migdia TV a les comarques gironines el dia 8 d’Octubre del 2010 (del 1,57 a 3,42 minuts).

http://www.tv3.cat/videos/3139531/TN-comarques-Girona-08102010

 P.D- La foto va aparèixer al suplement del Diari De Girona, la Golden Retriever que m’acompanya és la Vall.

Deixa un comentari

5 comentaris

 1. Que interessant, Roser! Quina sort haver-te pogut formar en aquest tema…
  Ara miraré el reportatge!
  Gràcies!!!

  Respon
 2. elisabeth

   /  Mai 19, 2011

  Un reportage genial ¡¡¡¡¡¡
  Jo crec que s ´hauria de dir alló de POSSI UN GOS A LA SEVA VIDA ¡¡¡¡¡

  Respon
 3. Fantàstic Rus!!!

  Respon
 4. Marina Garcia

   /  Setembre 15, 2011

  Sóc una alumne que està fent segon de batxillerat i estic realitzant el treball de recerca sobre teràpies amb animals. Seria d’un grandíssi ajut si pogués parlar amb tu, que has viscut de primera mà aquestes teràpies. Només serien algunes preguntes.
  Digam alguna cosa quan puguis! gràcies!

  Respon
 5. Hola Marina!
  Encantada de coneixe’t. Tot i que aquesta no és la meva especialitat si necessites res pots posar-te en contacte amb mi per e-mail a lladruc@hotmail.com
  Molta sort amb el TDR!
  Roser.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: