Lladruc a l’escola Vedruna

El passat 8 de Juliol Lladruc va realitzar un taller educatiu al casal d’estiu de l’escola Vedruna de Malgrat de Mar.

Inicialment l’havíem plantejat pels alumnes de cicle mitjà però degut a la insistència de professors i monitors vam acabar fent-lo per tot el casal, 72 alumnes!  La xerrada va tenir dues parts diferenciades, en primer lloc vam explicar lleugerament com s’és un bon propietari, totes aquelles responsabilitats que comporta un gos, des de treure’l a passejar fins a portar-lo al veterinari i després ens vam centrar en els gossos d’ajuda social (gossos guia, rescat, assistència, teràpia, etc). Finalment la Cendra, pastor belga malinois, els va fer una demostració d’obediència: caminar al costat de la corretja sense tibar, asseure’s, estirar-se i quedar-se quieta a l’ordre i els vam mostrar com s’inicia un treball de gos detector.

També vam considerar bàsic, sobretot tenint en compte l’agressió mortal soferta una setmana abans per un nen gallec en mans del seu gos, impartir un taller de prevenció de la mossegada. Vam explicar com s’ha d’actuar davant d’un gos abandonat, quins aspectes s’han de tenir en compte a l’hora d’aproximar-se i manipular un gos que coneixem poc i com evitar agressions en l’àmbit domèstic.

Finalment vam sortir al pati i els alumnes van poder posar en pràctica els coneixements adquirits amb la Vall, Golden Retriever, que val a dir-ho, va estar encantada de ser el centre d’atenció i rebre una allau de, ara sí, curoses carícies infantils.

Ens enduem un molt bon record d’aquesta escola, els alumnes van estar molt atents i van fer un munt de preguntes, els professors i monitors estaven tant o més meravellats que els nens i tant nosaltres com les gosses ens ho vam passar d’allò més bé. Des d’aquí agraïr al director del casal, al director del centre educatiu i als responsables de l’activitat l’oportunitat que ens han donat d’aportar el nostre petit granet de sorra per ajudar a crear, ja des de ben joves, una societat més responsable amb els gossos.

Deixa un comentari

6 comentaris

 1. francesc

   /  Setembre 7, 2010

  Molt bona pensada!
  Crec que és una activitat molt adient per la mainada i que de tant evident ningú hi havia pensat! Bona tasca!

  Respon
 2. Molt bon control del “quiet” de la canalla!! Si ja ho dic jo, Lladruc pot fer allò impensable! :-p

  Poc a poc es va fent el camí, i de ben segur que a partir d’ara aquests nens seran altaveu de tot el que aquell matí varen aprendre.

  Gràcies per aquesta tasca divulgativa i preventiva de Lladruc!

  Respon
 3. Bona feina,
  això de la “prevenció de mossegades” a nens i introduir els nens dins el mon del gos, crec que hauria de ser obligatori a totes les escoles i no tant escoles, s’evitarien accidents i situacions no desitjades.

  Bona tasca Lladruc!!!

  Respon
 4. Tinença responsable i prevenció de mossegades, dos temes molt interessants 😉

  Respon
 5. elisabeth

   /  Setembre 9, 2010

  Estic plenament d acord amb SANTHI-CRIS , hauria de ser obligatori per tots els nens Aixis ,segur que s evitarien molts problemes de tenir un gos-regal,per Nadal, i después abandonar-lo……
  ENDAVANT LLADRUC ¡¡¡

  Respon
 6. Antonia

   /  Setembre 9, 2010

  prevenció de mossegades…que li diguin a la meva gosseta !

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: