Ets “encantadora de gossos”?

La meva professió és bastant desconeguda pel gran públic, per això sense saber ben bé com sempre acabo explicant que no sóc “encantadora de gossos” sinó educadora canina. La meva feina és assessorar als propietaris perquè puguin gaudir al màxim de la relació amb el seu gos. Explico que crec en el vincle amb l’animal, en la confiança i la compenetració i que rebutjo la violència gratuïta, l’estrès innecessari i el sadisme per poder dur a terme aquesta tasca.

És de sentit comú però sovint no queda clar:  ser educador caní (repeteixo, no “encantador caní”) no és quelcom paranormal. Ens agradaria molt poder presumir que gaudim d’un do que ens fa especials però la veritat és que la nostra feina es basa en l’observació minuciosa i l’anàlisi exhaustiva de l’entorn, en la implicació i l’empatia amb el propietari i en un profund respecte, sensibilitat i estima del gos. A vegades aquest procés pot ser llarg i requerir un esforç notable per part del triangle format per l’ensinistrador, el propietari i el gos. Qui prometi solucions extraordinàries i vitalícies per a qualsevol problema en una sola sessió, sense tenir en compte ni el propietari ni  l’entorn i mitjançant tècniques gairebé esotèriques o bé és un il·lús o bé un farsant. Lamentablement d’exemples en sobren, només heu d’engegar la televisió.

A Lladruc no parem de pensar amb l’allau de gossos que ens arribaran un cop els seus propietaris hagin intentat “arreglar-lo com diu a la TV” i no se n’hagin sortit i amb aquells clients que exigiran “resultats en una hora perquè al programa ho fan així”. Estem un xic desmoralitzats. Som els únics?

Entrada prèvia
Entrada següent
Deixa un comentari

5 comentaris

 1. Per cert, la pota de la foto és d’en Buli (Golden Retriever) que podeu conèixer a l’apartat “gossos educats” de la nostra web http://www.lladruc.com

  Respon
 2. Su

   /  Mai 4, 2010

  No ho estiguis.

  Gràcies a programes com l’encantador de gossos jo vaig començar a entrar en un món que no coneixia, i he tingut accés a més i més informació al restpecte, encara que hagi sigut per seguir un camí ben diferent per relacionar-me amb els gossos.

  Continua treballant.

  Respon
 3. francesc

   /  Mai 5, 2010

  La manca de regulació afavoreix que apareguin tots aquests pseudoprofessionals, bruixots i mentalistes, que presentant-se com a ensinistradors només fan que aprofitar-se del client (humà) i afegir nous problemes als clients (humà i caní).
  Felicitats pel post, tan de bo arribi a molta gent que fa falta molt de sentit comú.
  Continueu així lladrucs! 😀

  Respon
 4. elisabeth

   /  Mai 7, 2010

  tot plegat s´en deu dir psicologa canina o etóloga ,no?

  Respon
 5. De moment (gairebé un mes després) els comentaris són més anecdòtics que altra cosa. Toquem fusta perquè segueixi essent així! 🙂

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: