10 consells per l’educació del cadell

 

 1. En primer lloc, feliciteu-vos per haver decidit educar el vostre cadell de manera responsable a Lladruc, és un gran començament!

   

 2. Mentalitzeu-vos que educar un cadell requereix molta i molta paciència. De seguida us adonareu, però, que si sou perseverants, val la pena. Si tot va bé, aquesta adorable “criatura” us acompanyarà uns 12 anys de la vostra vida per la qual cosa penseu que tots els esforços que feu ara es veuran sobradament recompensats en el futur. 
 3. En la mesura en què us sigui possible intenteu establir rutines a l’hora de menjar, dormir, jugar, sortir… Les rutines tranquil·litzen i ajuden a comprendre el gos què és el millor en cada moment.
 4. No perdeu oportunitats. Recordeu la importància de la sociabilització, com més gossos, persones, sorolls, olors, experiències agradables visqui ara més equilibrat serà d’adult.
 5. Com les persones, cada cadell aprèn a un ritme diferent. Per tant, eviteu comparacions, sobretot amb altres gossos adults o que hàgiu tingut anteriorment (moltes vegades no recordem que ells també van ser cadells!)
 6. Els missatges han de ser clars, entenedors i invariables. Per tant, debateu entre tots els membres de la família allò que se li permetrà i allò prohibit i manteniu els mateixos criteris. Ensenyeu a les visites, familiars i amics a fer el mateix.
 7. Hi ha casos en que els cadells poden ser desesperants. En aquests moments és millor respirar fondo, girar-vos i calmar-vos que, per esgotament, se us escapi algun càstig. Penseu en la possibilitat de deixar-lo momentàniament al transportí. No us rendiu, segur que ho esteu fent molt bé.
 8. És millor que ensenyeu al cadell allò que pot fer enlloc de renyar-lo sistemàticament per allò que NO pot fer. Per exemple, ensenyeu-li a mossegar el seu Kong enlloc de rossegar les vostres sabatilles.
 9. Practiqueu cada dia durant uns minuts les ordres bàsiques tal com les hem treballat a classe: amb premis, tranquil·litat i molt de “teatre”. És millor que les sessions siguin curtes i divertides que llargues i avorrides. Si esteu cansats, enfadats o teniu pressa deixeu-ho per una altra estona.
 10. Per acabar, penseu que Lladruc existeix per ajudar-vos així que si teniu algun dubte, per mínim que sigui, truqueu-nos. Ens encanta la nostra feina així que, per a nosaltres, sempre és un plaer parlar de gossos!

P.D- Si us plau, si voleu utilitzar aquest text feu-nos-ho saber per e-mail a lladruc@hotmail.com, al telèfon que trobareu a la nostra web www.lladruc.es o mitjançant els “comentaris” d’aquest blog. No tenim “secrets” però aquest article forma part del nostre material. Moltes gràcies.

Entrada prèvia
Entrada següent
Deixa un comentari

7 comentaris

 1. Per cert, el de la foto és en “Gordi”, propietat d’en Basi i la Sílvia, un dels meus clients preferits 🙂

  Respon
 2. Hola Roser,

  Et passo un enllaç on veuras unes fotos que estic segura que t’encantaran

  http://www.boston.com/bigpicture/2009/03/dog_sledding.html

  Respon
 3. Hola Montse!
  Ohhh quina passada, són precioses!
  Moltes gràcies!
  Roser.

  Respon
 4. Qualsevol que vulgui veure el resultats d’aquests principis de l’educació del cadell que es passi pel meu bloc o visiti:

  i el que estigui dubtant si necessita o no assessorament per educar un cadell, que no ho dubti. No eduques un cadell, eduques el gos que ha de viure amb tu molts anys… 🙂

  Respon
 5. Ja no m’en recordava, d’aquest vídeo! M’ha fet molta il·lusió veure a la Denali tan petitona i tan obedient… el 2n dia d’arribar a casa!
  Com passa de ràpid el temps… 🙂

  Moltes gràcies!

  Respon
 6. sancionar, sancionar

   /  Octubre 19, 2016

  Estem tips de gossos, sobre tot dels lladrucs que generen, per que volen les persones tenir un gos a casa i deixar-lo sol tot el dia a casa? això no es estimar a un animal, es tenir a algú que quan arrivis a casa remeni la cua a canvi de res.

  Respon
  • Hola, Pilar!
   Gràcies per llegir el blog. Sento que estiguis “tipa de gossos” perquè, precisament, aquesta és la nostra feina, treballar per ajudar a crear propietaris i gossos més feliços que visquin en harmonia en comunitat.
   Una abraçada,
   Roser.

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: