Nova llei gossos d’assistència

Com a ensinistradora de gossos d’assistència m’alegro moltíssim que, per fi, aparegui una llei com aquesta. Crec que tots ens n’hem de sentir orgullosos: a partir d’avui, les persones amb alguna discapacitat física o psíquica podran gaudir, amb els mateixos drets que els usuaris invidents, del suport que els proporciona un gos ensinistrat per ajudar-les! Enhorabona!

 

Barcelona, 14 de gener (EUROPA PRESS)

La Generalitat regularà l’accés dels gossos d’assistència al transport públic, locals públics, cines i museus, on fins ara només estava autoritzada la presència de gossos pigall, a través del projecte de llei sobre gossos d’assistència, que ha presentat avui la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

La nova normativa, aprovada ahir pel Consell Executiu i que pròximament iniciarà el seu tràmit parlamentari, modificarà i ampliarà la referent a gossos pigall del 2003, que no esmentava els gossos guia que poden acompanyar persones amb discapacitats físiques i auditives, autistes i diabètics, anomenats gossos d’assistència.

Aquests gossos “milloren la independència, integració i comunicació amb la societat” de les persones amb alguna discapacitat, ajudant-los en tasques quotidianes com obrir un calaix, treure un mitjó, advertir d’una telefonada o avisar de perills i atacs imminents a la via, ha exemplificat Capdevila.

Com a curiositat en el cas dels diabètics, ha explicat que aquests gossos són capaços de percebre baixades o pujades de sucre a través de l’olor que segrega el cos humà amb els canvis hormonals i advertir el seu amo que ha de prendre la medicació.  

ESCOLA D’ENSINISTRAMENT DE GOSSOS

La llei preveu la creació d’una escola d’ensinistrament de gossos d’assistència a Catalunya, n’hi ha en pocs llocs del món, i d’un registre de gossos d’assistència i els seus amos, fins ara inexistent.

La condició de gos d’assistència es reconeixerà mitjançant un carnet atorgat per la Conselleria d’Acció Social i el gos també haurà de portar un distintiu oficial d’identificació en un lloc visible de l’arnès.

A més, haurà de passar una revisió sanitària anual per certificar que compleix amb totes les condicions higièniques i sanitàries que marca la llei, del contrari la Generalitat podrà imposar sancions, ha explicat Capdevila.

Alhora, també preveu la creació en un termini màxim de dos anys d’una qualificació professional d’ensinistrament de gossos d’assistència. Capdevila no ha fixat un calendari d’aprovació de la llei, però ha augurat que “no serà complicat” en haver estat consensuat amb les entitats del sector.

Font: http://www.europapress.es/catala/noticia-generalitat-regulara-lacces-dels-gossos-dassistencia-transport-public-cinema-museus-20090114151228.html

P.D- La foto no té una qualitat gaire bona però m’ha fet gràcia posar-la. És d’aquest estiu a Edimburgh (Escòcia) on la policia local tocava la gaita per col·laborar en la recaptació de diners per crear un centre de gossos d’assistència a la capital. Us heu fixat com n’és de bonic el cadellet de Labrador del centre de la imatge?

Entrada prèvia
Entrada següent
Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: