Posa un transportí a la teva vida!

La Muga i els meus nebots jugant a dins una gàbia plegable que, com veieu, és multifunció! :)

Foto d’aquest estiu: la Muga i els meus nebots jugant a dins una gàbia plegable que, com veieu, és multifunció! 🙂

Fa uns quants anys, el 2003, estava a Michigan ajudant al desaparegut afix GRA-wind Malamutes. Era un plujós Dissabte a la tarda i m’explicaven pedigrees a la taula del menjador quan una tuberia de dins les gosseres es va rebentar i, en pocs minuts, totes les magnífques instal·lacions van acabar inundades. De cop ens vam trobar deu enormes Malamuts corrent per tota la finca i rebolcant-se felicment al mig del fang mentre bombers i veïns s’acostaven amb galledes, bombes i dipòsits. L’endemà teníem l’exposició més important de l’estat i una mica més i a la criadora i a mi ens agafa un atac de pànic. Llavors la Ronda va exclamar “My God!”, va posar deu transportins en fila a la cuina i va anar cridant, un per un, tots els gossos que es van col·locar obedientment a dins. Vam treballar com una cadena de rentat automàtic “malamutial”: la Ronda agafava un gos, el banyava i arreglava i el col·locava de nou en el transportí que jo havia rentat i assecat a consciència. Vam acabar gairebé a la matinada però l’endemà vam aconseguir que una de les seves gosses, la Crystel, fes pòdium i de l’alegria i l’esgotament gairebé ploràvem!

Des de llavors la meva fe en el transportí s’ha vist renovada i a dia d’avui considero tan vital comprar una bona corretja com un bon transportí.
Primer de tot hem de tenir clar que un transportí no és un parany on confinar el gos o un càstig on desatendre’l, un transportí és un lloc on el gos s’ha de sentir còmode, protegit i tranquil.

Us dono cinc raons per les quals pot ser útil un transportí però segur que en trobeu moltes més!

1. Per millorar la conducta evacuatòria del cadell.

2. Per donar una pausa als propietaris durant el canvi de dents del cadell.

3. Per viatjar d’una manera segura i neta ja sigui en cotxe, tren, avió o vaixell.

4. Per fer que el gos estigui còmode en qualsevol espai i moment (hotels, exposicions canines, esdeveniments familiars, etc.). Un gos acostumat al transportí també es sentirà més còmode si per desgràcia ha de ser hospitalitzat al veterinari.

5. Per si el gos vol estar tranquil quan vénen visites poc amants dels gossos o nens massa entremaliats.

I les cinc raons més freqüents per les quals els propietaris no ens volen fer cas:

1. “És que només ho faré servir quan sigui cadell”. Un cop el teu gos hi estigui acostumat veuràs que, encara que sigui adult, el faràs servir en mil ocasions. Fes-nos cas, és una bona inversió.

2. És que “em fa pena”! Pena? Saber que el teu gos està a “la seva habitació”, un espai tranquil i còmode? Si no vols que l’espai sigui limitant, pots deixar la porta del transportí oberta!

3. “És que són molt cars!” Un transportí nou per un gos d’uns vint-i-cinc kilos val entre 80 i 200 euros i a webs de segona mà a partir de 40 euros. Quant et costarà dur l’alfombra a la tintoreria o comprar un altre parell de sabates noves? Més encara, saps que les multes que posen els Mossos d’Esquadra de trànsit per no dur correctament separat l’animal de l’habitacle del conductor poden ascendir a 300 euros?

4. “És que ocupen molt d’espai!”. La majoria de transportins de fibra de vidre són desmontables i ocupen poc espai. Fins i tot existeixen gàbies plegables en 2 segons que, un cop tancades, queben a darrere qualsevol moble o fins i tot a sota el llit.

5. “És que són molt lletjos”. El disseny en el món del gos ha arribat tant lluny que pots trobar-ne de qualsevol color o fer-los personalitzar amb la mateixa fusta del menjador!

6. “És que JA està a casa seva!”. D’acord però de la mateixa manera que dins de casa teva potser tu has fet un sancta sanctorum de la teva habitació o de la teva butaca, molts gossos agraeixen poder tenir un espai propi on mossegar tranquilament la seva pilota irrompible.

Per últim dir que el transportí ha de ser adequat a la mida del gos: un transportí massa petit no deixarà descansar correctament l’animal i un de massa gros li permetrà evacuar-hi a dins i farà que, durant el transport, es doni cops contra els laterals. Les normes de la IATA marquen que la creu no ha de tocar al sostre i que l’animal s’ha de poder estirar, aixecar i girar sense dificultats.

I, of course, si teniu qualsevol dubte truqueu a un bon educador caní! Com Lladruc! 😉

Entrada prèvia
Deixa un comentari

3 comentaris

 1. francesc

   /  Novembre 24, 2013

  Bentornats lladrucs! Feia dies que no us llegíem!
  M’ha agradat el post… l’única cosa… ehem… la foto… no doneu idees a la meva dona!

  Respon
 2. Hola Francesc! No, no, no volem pas donar idees a ningú! 😉

  Respon
 1. SOS! Tindré un cadell, què necessito? | Lladruc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: