Exhibició de gossos detectors a Tordera

La Fira del Mercat del Ram de Tordera és una de les fires agroalimentàries i ramaderes més importants de Barcelona. Un dels organitzadors, que havia assistit a l’exhibició de gossos detectors que vam fer a l’Octubre a la Fira de Mostres de Girona, ens va trucar desitjós que la repetíssim allà.

Així doncs en David, la Cendra, la Syra i la nova adquisició de Can Lladruc, la Muga, vam anar a Tordera i la nostra sorpresa va ser superlativa quan vam arribar i vam veure que, al mig de la pista, hi havia tot un ramat d’ovelles saludant atentament a la nostra Border Collie de vuit mesos. Un cop desterrades les ovelles al tancat del costat vam poder començar l’exhibició.

Sempre intentem que les nostres exhibicions siguin divertides per a tots els públics però ens esforcem molt en fer una tasca formativa, és a dir, a ensenyar en primera mà, com treballen els gossos detectors i desmentir algunes de les creences errònies que envolten el seu ensinistrament com que sempre s’utilitzen mètodes durs o bé que els gossos treballen sota els efectes dels narcòtics. També mostrem els materials que utilitzem pel seu ensinistrament (pseudos, caixes holandeses, caixes cegues) i l’equipament que portem tant  nosaltres com els nostres gossos.

En primer lloc vam presentar la Syra, la Border Collie, que va realitzar un punt a punt en caixes holandeses i va fer una marcació passiva de la substància i una petita demostració d’obediència bàsica. La Syra també sap fer un munt d’habilitats així que va passar enmig de les cames, xocar la pota, caminar dreta i va fer la seva especialitat, saludar als assistents fent l’ós.

Posteriorment va sortir la nineta dels meus ulls, la Cendra, que va fer una marcació activa de la substància en caixes i en el registre d’un vehicle. La Cendra també va mostrar el seu nivell d’obediència caminant al costat amb i sense corretja, asseient-se i estirant-se a l’ordre, quedant-se quieta, venint a la cridada i mostrant el rebuig d’aliments.

Finalment vam treure la Muga, de tan sols nou setmanes, per mostrar com s’inicia, d’una manera divertida i mitjançant el reforç positiu, l’obediència bàsica d’un cadell. I, sense pretendre-ho, aquesta espavilada cadelleta de Pastor Alemany de treball va ser l’estrella de la Fira. El cas és que en plena exhibició, quan vam voler posar la Syra al transportí ens vam adonar que la Muga havia pitjat el botó de bloquejar les portes del Qasqhai. Imagineu-vos l’escena: a quaranta kilòmetres de casa, amb unes cinquanta persones mirant, la Syra agafada de la corretja i en David i jo mirant-nos atònits. Per sort el col·laborador de Lladruc és, abans que res, algú resolutiu i mentre jo em moria de riure tot demanant pel micròfon si algú tenia experiència en vandalisme urbà, ell va agafar el pal del roll-up de Lladruc i a través de la finestra va poder desbloquejar el mecanisme.

I com no podia ser de cap altra manera, la responsable de tot plegat va saltar del seient i es va dedicar a moure la cua al públic mentre tothom aplaudia. (Auguro un gran futur a aquesta gossa!).

Finalment volem donar les gràcies a l’Ajuntament de Tordera i sobretot a les responsables de l’organització de la Fira i de promoció econòmica la seva implicació en la nostra exhibició. Malgrat els divertits incidents ens ho vam passar d’allò més bé i el públic, pel que ens han dit després, va estar molt satisfet així que esperem poder-nos tornar a veure l’any vinent!

Entrada prèvia
Entrada següent
Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: