Nala, la gosseta sorda

Avui us presentaré la Nala, una cadelleta de Border Collie que viu a Banyoles. La Nala és extremadament intel·ligent, sociable i curiosa però  és completament sorda. Els seus propietaris estaven força preocupats per com havien d’encarar la situació: seria possible educar-la? La Nala podria “fer de gos” o haurien de vigilar-la constantment? Hi havia el perill de sobreprotegir-la en excés? 

L’educació d’un gos sord no és una tasca fàcil i menys vivint en una societat com la nostra on els estímuls auditius són constants per això és molt recomanable un assessorament professional. En primer lloc cal ensenyar les ordres amb una senyal gestual, grans dosis de paciència i molts premis. La Nala de seguida va entendre què se li demanava però faltava assegurar l’ordre més important: la cridada. No vull ser categòrica però un gos sord viu condemnat a  ser atropellat, enverinat o robat així que la majoria de propietaris de gossos sords que no han estat educats viuen en una angoixa constant. Amb la Nala, però, vam fer servir un instrument molt eficaç: el collar de vibració. Ara la seva mestressa pot passejar-la tranquil·lament ja que per cridar-la només ha d’emetre una petita vibració al collar. La Nala, per altra banda, sap que en aquest moment ha de córrer cap a la seva mestressa perquè l’esperen un munt de coses bones. En resum: les dues han guanyat en qualitat de vida i una servidora s’ha sentit, un cop més, ben satisfeta d’haver pogut ajudar.

Entrada prèvia
Deixa un comentari

6 comentaris

 1. Una historia molt maca 🙂

  Respon
 2. que bé roser que puguis viure aquestes experiències 🙂

  Respon
 3. Cristina

   /  Novembre 4, 2010

  Hola Lladruc!!!!!
  Només donar les gràcies a professionals com vosaltres que ajuden aq gossos i als seus propietaris a educar-los, ja que sinó fos per vosaltres aq gossos serien, com bé has dit, atropellats o robat!
  Felicitats per la feina que feu, en nom de tothom que estima als gossos!

  Respon
 4. Francesc

   /  Novembre 8, 2010

  M’encanta llegir aquestes historietes properes, gràcies per acostar-nos-les Lladrucs!
  Encantat de conèixe’t Nala 😀

  Respon
 5. Ines

   /  Març 9, 2017

  Bon dia ! buscant informació sobre gossos sords he arribat fins aquí . Jo també tinc una gosseta sorda Border Collie i es diu Nala. Un sol!!! . Em podeu dir on puc obtenir un collar de vibració. Ella ja creu molt, la vaig adoptar fa set mesos , ara te un any, però sempre tens la por que no torni. Mil gràcies per informar-me

  Respon
  • Hola Inés!
   Moltes gràcies per llegir-nos fins i tot després de tant de temps d’haver-ho publicat. Ara t’envio un mail amb tota la informació.
   Una abraçada,
   Roser.

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: