La Denali i en Roc

Vaig conèixer a la Denali, una preciosa malamut, el mateix dia que va arribar a la seva nova llar. Era una cadelleta blanca i grisa d’unes nou setmanes que amb prou feines ocupava mitja rajola i dormia plàcidament en un raconet del menjador. Normalment el primer dia que vaig a fer una classe d’educació per cadells em trobo amb la mateixa escena: tots els membres de la família desesperats atossigant al pobre cadell desubicat mentre em fan un munt de preguntes a la vegada i em mostren totes les destrosses, més o menys greus, que ha fet el nouvingut. A casa la Denali, però, tot va ser diferent: els propietaris s’havien comprat un bon llibre d’educació per cadells que s’havien estudiat molt bé, tenien totes les coses necessàries pel seu benestar (fins i tot diversos kongs!) i eren molt conscients de la raça que havien escollit. Un cop aclarits els pocs dubtes que tenien, vam començar les classes d’obediència bàsica i la Denali de seguida va aprendre a asseure’s, ajeure’s, quedar-se quieta, venir a la ordre i caminar al costat sense estirar. Poc a poc aquella cadelleta va anar creixent i, com que ja s’havia establert certa amistat amb els propietaris, vaig convence’ls perquè la portessin a l’exposició canina internacional de Girona (post del 22 de Març 2009) i perquè provessin de fer mushing. Els va agradar tant que uns mesos després fins i tot em van demanar el trineu per fer excursions a la muntanya!   

Gairebé dos anys després han decidit incorporar un nou membre a la família: en Roc, un cadellet de malamut amb una màscara espectacular que és tot un terratrèmol. Com podreu veure en el vídeo que m’han dedicat, els quatre formen un equip excepcional:

(Tot i que aquest és un bloc professional, us ho havia de dir: m’heu ben emocionat. Moltes gràcies per confiar en mi, en Lladruc i per estimar-vos tant aquests gossos tan increïbles que teniu).

Entrada prèvia
Deixa un comentari

5 comentaris

 1. Roser, quan vam contactar amb tu,, ara deu fer gairebé dos anys, no sabíem ni una desena part del que ara sabem de gossos i d’educació i educadors canins, per això ara et valorem molt més 😉

  Respon
 2. elisabeth

   /  Juliol 27, 2010

  Enhorabona Susanna , per el nou membre de la casa.Que us doni moltes satisfaccions
  Un peto per la Denali i un per en ROC
  Una pregunta per LLADRUC: tenen gelos els gossos entre ells?

  Respon
 3. es un video molt macu 🙂

  Respon
 4. Su: moltes gràcies!
  Elisabeth: en alguns casos la presència d’un nouvingut pot desencadenar reaccions indesitjades, per això s’aconsella consultar un professional abans d’incorporar un nou membre a la família.
  Shanti: oi que sí?

  Respon
 5. elisabeth, la denali sobretot va presentar estrés per l’arribada d’en Roc. De fet, tots ens vàrem estrenar. La Denali és una gossa tranquil·la i la dinàmica de casa és així també, però en Roc ens va capgirar a tots per uns dies… Sort de l’educadora que ens va confirmar que el procés d’adaptació anava bé, i que poc a poc milloraria la cosa… i així ha sigut. En Roc no és la Denali, però es comporta modèlicament per l’edat que té.

  Esperem bons resultats també amb ell…

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: