Educar un cadell

Educar un cadell no és una tasca fàcil. Molts dels nostres clients han meditat llargament sobre la raça o el creuament que volien, han pensat quina seria la millor època per endur-se’l a casa, quins horaris farien i quines joguines li comprarien però, un cop ha arribat, no saben com tractar-lo. Un cadell necessita unes pautes clares, se l’ha de manejar amb cura, respectar i estimar però, sobretot, se l’ha d’educar. Aquí és on entrem els ensinistradors. La nostra feina no és limita a educar els gossos sinó que, sobretot amb els cadells, ensenyem als propietaris a ensenyar el seu gos d’una manera eficient per tal que, amb unes poques sessions, aprengui a terme una educació bàsica que li permetrà esdevenir un vertader amic durant la resta de la seva vida.

En aquest punt em trobo ara amb la Cendra (“Cendra de la Serralada”), la meva cadelleta de Pastor Belga Malinois. Va arribar a casa abans-d’ahir i només té set setmanes però ja fa totes les seves necessitats al carrer tot i que aparentment era un repte difícil perquè vivim en un vuitè pis del centre de Girona. La sociabilització està essent molt satisfactòria i, ara mateix, mentre estic escrivint aquest post, està tranquila i entretinguda amb la seva joguina en una habitació plena d’objectes. El més reconfortant és saber que no només l’estic gaudint ara sinó que estic establint les bases per poder-la disfrutar els pròxims 10 o 12 anys ja que, com que estarà perfectament educada, podrà acompanyar-me a tot arreu. Si teniu un cadell no ho dubteu: poseu-vos en mans d’un professional. Notareu la diferència… per molts anys!

Entrada següent
Deixa un comentari

5 comentaris

 1. Però no qualsevol professional. TRUQUEU A LA ROSER!

  Nosaltres ho varem fer. El mateix dia que la Denali (“Denali running by Llemena’s Valley”), va arribar a casa amb 9 setmanes, va venir la Roser.

  Ella mateixa va dir-nos que ens havíem preparat molt bé per l’esdeveniment i l’educació de la gossa, però el seu assessorament ha estat transcendental davant dubtes o confusions.

  Des de llavors, per tot arreu hem anat amb la Denali i tothom ens ha felicitat pel comportament del gos.

  I el que és més important. Sense cap mena de dubte la nostra vida a millorat gràcies a la seva presència.

  Respon
 2. elisabet

   /  Juliol 20, 2009

  enhorabona per el nou membre de la familia.Desitjo que sigui una gosseta SANA ,BONA I NO DUBTO QUE A LES TEVES MANS BEN EDUCADA…..

  Respon
 3. Shanti Cris

   /  Juliol 30, 2009

  realment enamora!!!!

  Respon
 4. elisabet

   /  Agost 6, 2009

  llàstima que el PAIS BASC , quedi tan lluny….Si no hi podriem anar a entrenar….aquests prats i aquesta gent , prometen….
  ENDAVANT

  Respon
 1. Tuk « Lladruc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: